האם בינה מלאכותית תחליף את גיוסי התרומות?

יונתן בן דור

מנכ"ל, ישראל תורמת

האם בינה מלאכותית תחליף את גיוסי התרומות?

זו שאלה שנשאלתי לגביה הרבה לאחרונה (במיוחד בקרב עמיתי מפתחי המשאבים ומגייסי התרומות). בוודאי כשאתם משחקים עם ChatGPT, רובוט הבינה המלאכותית שכולם מדברים עליו, זה נראה שהמשרות שלנו עומדות בסיכון. הדבר הראשון שאתם לומדים בקורס מבוא לגיוס כספים הוא שגיוס כספים הוא רק מערכות יחסים - שאנשים אוהבים לתת לאנשים. אם זה אכן נכון, מה מקומה של הבינה המלאכותית?

לי נראה שהדרך המהירה ביותר שבה AI יתחיל להשפיע על גיוסי התרומות היא ביצירת תוכן ומעורבות.

אמנם זה נכון שאנשים אוהבים להעניק לאנשים, אבל זה גם נכון שרוב הנתינה היא תגובתית: אנשים לא מתעוררים פתאום ביום בהיר אחד ואומרים לעצמם שהם רוצים לתרום – הם נותנים כשמבקשים מהם לתת. אבל גם הפעולה של "לתת" דורשת זמן ומשאבים, ובוודאי עבור רוב העמותות, המשאבים מוגבלים.

בשלב הזה נכנס הרובוט לפעולה. בינה מלאכותית עושה עבודה מצוינת כבר שנים באוטומציה של מעורבות תורמים. לדוגמה, פלטפורמה כמו ישראל תורמת מאפשרת אוטומציה של אימיילים שיישלחו לכל התורמים שלא תרמו במשך שישה חודשים, או שחגגו יום הולדת.

רק בשנה האחרונה עשתה הבינה המלאכותית קפיצת מדרגה ביצירת תוכן - העדכונים שכל כך קריטיים למעורבות התורמים. לאחרונה שיחקתי עם rytr.me, רובוט AI שמצטיין בסוג הכתיבה הרגשית והנלהבת שלדעתי גיוס כספים צריך.

ככל שתספקו יותר מידע על מה שאתם רוצים לומר, כך הנוסח יהיה מדויק יותר. אפילו כשרק נתתי לו הוראה פשוטה “כתוב לי ניוזלטר קצר המעדכן את התורמים שלי לגבי הפעילויות האחרונות של לקט", קיבלתי נוסח ממש מרשים:

למרות שלא אפטר את מנהל השיווק שלי בכזאת קלות, זה רק מראה לנו באיזו קלות רובוט יכול להכניס את עצמו לנעליים שלנו ולעשות את העבודה שרק בני אדם יכלו לעשות בעבר.
WhatsApp Icon